czwartek, 21 maja 2015

PIERSI W BAHARACIE



Dzisiaj wykorzystamy PLACKI TORTILLAHUMMUS, i przyprawę BAHARAT do zrobienia pysznego obiadku w smakach arabsko - tureckich. Nadmieniam, iż danie to jest wyśmienite na grill, ale też sprawdzi się w domowych warunkach, czyli na patelni, w piekarniku, albo na grillu elektrycznym zimą, albo wtedy, kiedy pogoda nam nie dopisze. Serdecznie zapraszam Cię do wspólnego przyrządzenia tego pysznego
obiadowego dania!!





PIERSI  W  BAHARACIE

Składniki:








 przygotowanie

1. Piersi kurze dokładnie umyj i osusz, a następnie ostrym nożem natnij mięso delikatnie tworząc kratkę tak,
    żeby przyprawa doszła w każdy zakamarek mięsa
2. Do naczynia, którym będziesz peklować mięso wlej oleju, sos sojowy i przyprawę baharat.
    Wymieszaj składniki zalewy i dokładnie wetrzyj ją w mięso.
3. ...przykryj i odstaw do lodówki na minimum 2 - 3 godziny, a najlepiej byłoby, gdyby piersi przeleżały
    w tej zalewie cała noc.
4. Usmaż na grillu, na grillu elektrycznym. patelni, lub w piekarniku polewając zalewą,
    która pozostała w naczyniu.
5. Tak oto wygląda efekt końcowy mojego dania w smakach wschodu.








Jeżeli masz ochotę zobaczyć jak ja przygotowuję tę potrawę - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i 

S m a c z n e g o !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz