MagdalenkoweFrykasy

Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów. Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:) DO ROBOTYYY !!! :)

Chińszczyna

Sos słodko - kwaśny
Sajgonki
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

KATEGORIE

  • Magdalenkowe Frykasy
  • Magdalenkowe Frykasy
  • Dania jednogarnkowe
  • Przystawki - Zakąski - Przegryzki - Zagryzki
  • Sosy
  • Inspiracje arabsko - tureckie
  • Naleśniki na różne sposoby
  • Kluski, naleśniki, makarony, pierogi, placki i racuchy
  • Dania obiadowe mięsne
  • Techniki kulinarne
  • Ciasta, ciastka, ciasteczka i TORTY
  • Dania obiadowe bez-mięsne
  • Szpinak i co dalej?
  • Jarzyny, surówki, sałatki
  • WIELKANOC
  • Rosół i co po rosole...
  • Zupy
  • WIGILIA
  • Ryby
  • Ciasto francuskie na słodko i na wytrawnie
  • Przegląd lodówki, dania z resztek
  • Ciasto drożdżowe na słodko i na wytrawnie
  • Zapiekanki
  • Tarty wytrawne i na słodkie
  • Ziemniak w roli głównej
  • Królowa dynia
  • Domowe pieczywo
  • Chińszczyna
  • Zaprawy, słoiki
  • Grill
  • Śledź na różne sposoby
  • Chińszczyzna

Lista miar i wag podawanych w przepisach:


szklanka - 250 ml

łyżeczka - 5 ml

łyżka - 15 ml

łyżka sałatkowa
- 20 ml

1 kg mąki
- 6 szklanek

1 kg cukru
- 4 szklanki

kostka masła
- 20 dag
Motyw Rewelacja. Obsługiwane przez usługę Blogger.