Dzisiaj pokażę Ci, jak zrobić buraczki na ciepło, wyśmienity dodatek do różnego rodzaju mięs. Bardzo prosta jarzynka, idealnie nadająca się do:
Zrazów zawijanych
Bitek wołowych
Kotletów mielonych
Kotletów panierowanych
Wątróbki
i wielu, wielu innych smakowitych dań obiadowych.
BURACZKI NA CIEPŁO
Składniki:
- około 1 kg buraczków
- 1 duża cebula
- 5 dag masła
- sok z cytryny
- sól i pieprz
miękkości. Odcedź, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Soku nie wylewaj!
2. Do dobrze rozgrzanego rondla wrzuć masło i zeszklij na nim cebulę uprzednio obraną
i pokrojoną w drobniutką kostkę.
3. Dodaj starte buraki wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.
4. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Jeżeli lubisz, na końcu możesz dodać trochę śmietany.
Jak ja przygotowuję te pyszne i delikatne buraczki - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru ...
S m a c z n e g o !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz