czwartek, 20 listopada 2014

FLĄDRA SMAŻONA


Uwielbiam ryby smażone, takie chrupiące z frytkami, po prostu ubóstwiam. Mam nadzieję, że polubisz również takie danie, bo nie wymaga ono zbyt dużej ilości czasu i umiejętności. Jedyne, co musimy dobrze zrobić, to kupić świeżą rybę. I jedno, co jeszcze napiszę to to, że każdą rybę można usmażyć tak, jak pokazuję to na przykładzie flądry. Zapraszam:)







FLĄDRA SMAŻONA
Składniki:
  • świeża flądra lub inna ryba
  • mąka
  • sól
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
przygotowanie
  1. Rybę dokładnie umyj, osusz i potraktuj solą z obu stron
  2. Oprósz delikatnie mąką, otrzepując jej nadmiar
  3. Na dobrze rozgrzaną patelnię włóż masło i oliwę z oliwek, lub masło klarowane
  4. Na dobrze rozgrzany tłuszcz połóż przygotowaną rybę i usmaż na złocisty kolor z obu stron
  5. Podawaj z frytkami i zajadaj się do woli na zdrowie:)

Jak chcesz zobaczyć jak ja przygotowuję tę pyszną i smażoną rybę - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i...


S m a c z n e g o :)

2 komentarze:

  1. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę przyznać, że już dawno takiej ryby nie robiłam, ale jak najbardziej lubię jadać rybę dość często. Właśnie dlatego jak korzystam z przepisów https://mowisalmon.pl/przepisy/ to wtedy wiem dokładnie jak dobrze można przyrządzić łososia na wiele sposobów.

    OdpowiedzUsuń