piątek, 13 czerwca 2014

TORT NALEŚNIKOWY Z POMIDORAMI

Tort naleśnikowy to wyśmienity sposób na obiad w upalne dni. Nie muszę chyba nadmieniać, że sezon pomidorowy kwitnie i dlatego trzeba te pyszne warzywa wykorzystywać do cna. Zatem...serdecznie zapraszam do zrobienia razem ze mną tego pysznego wytrawnego, naleśnikowego, pomidorowego tortu.
 












TORT NALEŚNIKOWY
Składniki:
  • Naleśniki    5 szt.
  • około 7 szt. pomidorów
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • około 20 dag żółtego sera
  • sól pieprz
 Przygotowanie
  1. Do ciasta naleśnikowego dodaj drobno posiekany, umyty i osuszony koperek
  2. Tortownicę wysmaruj olejem lub wyłóż papierem pergaminem lub folią aluminiową i połóż pierwszy naleśnik
  3. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry.
  4. Plastry pomidora wyłóż na naleśnik, posól i popieprz
  5. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Posyp nią pierwszą warstwę pomidorów.
  6. Posyp żółtym startym serem
  7. Przykryj kolejnym naleśnikiem, ułóż kolejną warstwę pomidorów posyp umyty, osuszonym i posiekanym szczypiorkiem, posól, popieprz, posyp serem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Tak postępuj do wyczerpania składników.
  8. Ostatni, wierzchni naleśnik posyp serem żółtym i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 20 minut, aż ser się zrumieni.
Jak chcesz zobaczyć ja ja przygotowuję ten pyszny tort - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i oczywiście...


S m a c z n e go :)