TORT NALEŚNIKOWY
Składniki:
- Naleśniki 5 szt.
- około 7 szt. pomidorów
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- pęczek zielonej natki pietruszki
- około 20 dag żółtego sera
- sól pieprz
- Do ciasta naleśnikowego dodaj drobno posiekany, umyty i osuszony koperek
- Tortownicę wysmaruj olejem lub wyłóż papierem pergaminem lub folią aluminiową i połóż pierwszy naleśnik
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry.
- Plastry pomidora wyłóż na naleśnik, posól i popieprz
- Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Posyp nią pierwszą warstwę pomidorów.
- Posyp żółtym startym serem
- Przykryj kolejnym naleśnikiem, ułóż kolejną warstwę pomidorów posyp umyty, osuszonym i posiekanym szczypiorkiem, posól, popieprz, posyp serem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Tak postępuj do wyczerpania składników.
- Ostatni, wierzchni naleśnik posyp serem żółtym i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 20 minut, aż ser się zrumieni.
S m a c z n e go :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz