KURCZAK W MIODZIE
Składniki:
- tyle części kurzych - udźce, pałki, ćwiartki - ile jest osób
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka ostra, chilli
- olej / oliwa z oliwek
- kilka ząbków czosnku, wg uznania
- miód - wg uznania
- Części kurczaka umyj i osusz.
- Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Pozostaw do zaprzyjaźnienia się mięsa z ziołami.
- Na dobrze rozgrzany olej wrzuć posiekany czosnek.
- Kiedy czosnek zrobi się złotawy dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
- Na tak przygotowaną patelnię wyłóż części mięsa i obsmaż z obu stron.
- Dodaj gorącą wodę i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
u w a g a ! czosnek powinien być posiekany, a nie przepuszczony przez praskę, bo potraktowany praską bardzo szybko się spali.
Tak przyrządzone, pyszne mięso podawaj z ryżem lub różnego rodzaju kluskami.
Na prezentację materiału video serdecznie zapraszam.
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz