ZIEMNIAKI PIECZONE, kto z nas nie lubi tych pysznych kuleczek ?
Dodatek do obiadów, jako przekąskę, z różnymi sosami,
do piweńka i na spotkanie z przyjaciółmi.
Dlatego pokażę Ci jak ja robię takie kartofelki.
Zapraszam:)
ZIEMNIAKI PIECZONE
Składniki:
- ilość ziemniaków uzależniona jest od apetytu i ilości osób
- oliwa z oliwek / olej rzepakowy
- przyprawy - zioła prowansalskie, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn...
- Ziemniaki obierz, umyj i osusz. Pokrój w niewielkie kawałki, pamiętając, że im mniejsze cząstki, tym krócej będą się te ziemniaki piec w piekarniku.
- Ułóż ziemniaki na blachę wyłożoną pergaminem. Polej niewielką ilością oliwy lub oleju.
- Posyp dowolnymi, Twoimi ulubionymi przyprawami i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 20 minut (a tak na prawdę to do miękkości)
Jeżeli chcesz zobaczyć jak ja przygotowuję tę potrawę - zapraszam do obejrzenia materiału video.
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz