Dzisiaj zapraszam Cię serdecznie w podróż do smaków mojego dzieciństwa :)
CZERWONA / MODRA KAPUSTA
Składniki:
- średniej wielkości czerwona kapusta
- duża cebula
- łyżka masła około 5 dag
- sól, pieprz
- kminek
- ewentualnie trochę mąki do zagęszczenia
- Kapustę obierz z wierzchnich liści, umyj i poszatkuj w drobne paseczki
- Przełóż kapustę do garnka i zalej niewielką ilością gorącej wody i pod przykryciem, na wolnym ogniu, doprowadź do miękkości
- Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę lub cieniutkie paseczki
- Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę
- Do miękkiej kapusty dodaj "zasmażkę", dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem
- Na końcu dodaj kminek - ilość wg uznania
- Można dodać też niewielką ilość mąki, aby kapustę zagęścić.
Jak chcesz zobaczyć, jak ja robię tę modro kapusto - zapraszam do obejrzenia materiału video.
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz