poniedziałek, 31 marca 2014

JAJKA Z PIECZARKAMI









JAJKA  Z  PIECZARKAMI ,  to przystawka, która gości na moim stole nie tylko w Święta Wielkanocne. Dlatego zachęcam do zrobienia choć jeden jedyny raz tych pysznych cudeniek:)


 
JAJKA Z PIECZARKAMI

Składniki:
  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • około 50 dag pieczarek
  • 10 dag masła
  • sól i pieprz
  • majonez
 Przygotowanie
  1. Na patelni rozgrzej masło.
  2. Dokładnie umyte i obrane pieczarki pokrój w niewielkie kawałki,     i wrzuć na rozgrzane masło podsmażając je.
  3. Usmażone grzyby odsącz z nadmiaru masła na sitku i odstaw do wystygnięcia.
  4. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na pół wyjmując żółtka.
  5. Zimne pieczarki drobno posiekaj, ale możesz do tego użyć blendera, miksera lub malaksera.
  6. Do pieczarek dodaj ugotowane żółtka, sól, pieprz i majonez.
  7. Powstałą masa wypełnij białka z ugotowanych jajek.
  8. Jajka faszerowane powinny być przygotowane tuż przed ich podaniem, wtedy są najlepsze.

 Jak ja przygotowuję tę potrawę - zapraszam do obejrzenia materiału video:)


S m a c z n e g o :)