Składniki:
- 10 jaj ugotowanych na twardo
- około 50 dag pieczarek
- 10 dag masła
- sól i pieprz
- majonez
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzej masło.
- Dokładnie umyte i obrane pieczarki pokrój w niewielkie kawałki, i wrzuć na rozgrzane masło podsmażając je.
- Usmażone grzyby odsącz z nadmiaru masła na sitku i odstaw do wystygnięcia.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na pół wyjmując żółtka.
- Zimne pieczarki drobno posiekaj, ale możesz do tego użyć blendera, miksera lub malaksera.
- Do pieczarek dodaj ugotowane żółtka, sól, pieprz i majonez.
- Powstałą masa wypełnij białka z ugotowanych jajek.
- Jajka faszerowane powinny być przygotowane tuż przed ich podaniem, wtedy są najlepsze.
Jak ja przygotowuję tę potrawę - zapraszam do obejrzenia materiału video:)
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz