Uwielbiam ryby smażone, takie chrupiące z frytkami, po prostu ubóstwiam. Mam nadzieję, że polubisz również takie danie, bo nie wymaga ono zbyt dużej ilości czasu i umiejętności. Jedyne, co musimy dobrze zrobić, to kupić świeżą rybę. I jedno, co jeszcze napiszę to to, że każdą rybę można usmażyć tak, jak pokazuję to na przykładzie flądry. Zapraszam:)
FLĄDRA SMAŻONA
Składniki:
- świeża flądra lub inna ryba
- mąka
- sól
- 10 dag masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Rybę dokładnie umyj, osusz i potraktuj solą z obu stron
- Oprósz delikatnie mąką, otrzepując jej nadmiar
- Na dobrze rozgrzaną patelnię włóż masło i oliwę z oliwek, lub masło klarowane
- Na dobrze rozgrzany tłuszcz połóż przygotowaną rybę i usmaż na złocisty kolor z obu stron
- Podawaj z frytkami i zajadaj się do woli na zdrowie:)
Jak chcesz zobaczyć jak ja przygotowuję tę pyszną i smażoną rybę - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i...
S m a c z n e g o :)
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że już dawno takiej ryby nie robiłam, ale jak najbardziej lubię jadać rybę dość często. Właśnie dlatego jak korzystam z przepisów https://mowisalmon.pl/przepisy/ to wtedy wiem dokładnie jak dobrze można przyrządzić łososia na wiele sposobów.
OdpowiedzUsuń