JAJA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM Z SOSEM SZPINAKOWYM
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- mała puszka tuńczyka
- sól, pieprz
- łyżka majonezu
- ugotowane na twardo jaja obierz i przekrój wzdłuż na pół wyjmując żółtka
- żółtka, odsączonym tuńczykiem, solą, pieprzem oraz majonezem zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rozdrabniając
- przygotowaną masą wypełnij połówki białek łyżeczką lub szpryca (rękawem cukierniczym)
sos
- 200 g świeżego szpinaku
- 5 - 6 łyżek gęstego majonezu lub jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz, szczypta cukru
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- szpinak dokładnie umyj, zalej wrzątkiem i po 2 minutach odcedź przelewając zimną wodą, ponownie odsącz
- czosnek rozetrzyj bardzo dokładnie z solą i zmiksuj z pozostałymi składnikami soku. Natką pietruszki udekoruj
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz