FASZEROWANE SKORUPKI JAJ
Składniki- 10 jaj
- 3 łyżki masła / 15 dag
- 1 duża cebula
- 50 dag pieczarek
- pieprz i sól
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki bułki tartej
- jaja umyj i ugotuj, zalej zimną wodą, pozwól im ostygnąć. Dokładnie wysusz.
- ostrym nożem, delikatnie przekrój jajo wzdłuż na pół nie uszkadzając skorupki
- środek jajek wyjmij ostrożnie
- cebulę pokrój w drobniutką kostkę i zeszklij na 1 łyżce masła, dodaj posiekane jaja, wymieszaj i razem podsmaż
- pieczarki umyj, osusz i ładne kapelusiki odłóż do dekoracji, a nóżki i nieatrakcyjne kawałki grzybów posiekaj i dodaj do masy jajecznej. Podsmaż.
- dopraw solą i pieprzem
- pod koniec smażenia dodaj umytą, osuszoną i posiekaną natkę pietruszki
- tak przygotowanym farszem wypełnij skorupki, wierzch zanurz w bułce tartej i podsmaż na łyżce masła.
- ładne kapelusiki pieczarek podsmaż na kolejnej łyżce masła i zrumień na złoty kolor.
- podawaj na zimno i na ciepło. Jest to rewelacyjne danie na obiad lu przystawkę
S m a c z n e g o!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz