wtorek, 25 listopada 2014

PASTA JAJECZNA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ

 Dzisiaj na tapetę idzie moja ulubiona sałatka, a właściwie pasta jajeczno-rybna, albo rybno-jajeczna. Nazewnictwo nie jest tu najważniejsze, najważniejsze jest to, że jest smaczna, a dzisiejsza jej wersja jest fit, bez tłuszczu, ale pulchna. Serdecznie zapraszam do zrobienia razem ze mną pysznej pasty fit z makreli wędzonej:)








 


PASTA  Z  JAJKA  I  MAKRELI  WĘDZONEJ
Składniki:
  • 3 szt. makreli wędzonej
  • 9 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 małe cebule lub 1 średnia cebula i 1 pęczek drobnego szczypiorku
  •  sól i pieprz
 przygotowanie
  1. Makrelę dokładnie obierz ze skóry i usuń wszystkie ości
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj, posól i odstaw, niech cebula zmięknie i nabierze delikatniejszego smaku
  3. Ugotowane na twardo jajka obierz i drobno posiekaj
  4. Do miski wrzuć makrelę i jaja i robotem dokładnie wymieszaj, ta czynność spowoduje, że masa będzie bardzo puszysta i delikatna i nie trzeba będzie dodawać dodatkowych "mazideł" do jej "zwilgocenia"
  5. Na końcu dodaj cebulę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli masz ochotę zobaczyć jak ja przygotowuję tę potrawę - zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i 

S m a c z n e g o :)