środa, 22 października 2014

ZAPIEKANE PIERSI KURZE FASZEROWANE PIECZARKAMI


Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju faszerowane zawijasy i to zapiekane. Moja propozycja na dziś jest nie tylko smakowita, ale również  bardzo prosta w przygotowaniu i tania. Wszystkie produkty potrzebne do upichcenia tej pyszności można bez problemu dostać w każdym sklepie spożywczym. Dlatego nie będę nic więcej pisać, tylko zaproszę Cię do wspólnego przygotowania tej "zapiekanki" :)








ZAPIEKANE  PIERSI  KURZE  FASZEROWANE  PIECZARKAMI
Składniki:
  • 3 pojedyncze piersi kurze
  • sól i pieprz
  • 10 dag masła
  • 50 dag pieczarek
  • ser żółty w plastrach lub starty na tarce o dużych oczkach - ilość wg uznania
 przygotowanie
  1. Piersi kurze dokładnie umyj i osusz, po czym przekrój wzdłuż na pół uzyskując dwa kotlety. Każdy z tych kotletów rozbij młotkiem tak, żeby powstał duży płat mięsa. Z obu stron posól i popieprz i odstaw, żeby mięso pochłonęło dobrze przyprawy.
  2. Na dobrze rozgrzaną patelnię włóż masło, roztop je
  3. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w dowolne kawałki i wrzuć na rozgrzane masło pamiętając, że masło cudnie uwalnia aromat wszystkich grzybów. Używając oleju, to już nie będzie ten sam aromat
  4. W trakcie podsmażania pieczarek powstanie dosyć sporo sosu. Podsmażone pieczarki odsącz, a sosu nie wylewaj
  5. Na każdy płat mięsa wyłóż pieczarki i zepnij w dowolny sposób "roladki" wykałaczkami
  6. Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej część tego sosu i podsmaż na nim uformowane roladki z piersi
  7. Do naczynia żaroodpornego wlej pozostały sos, ułóż na nim podsmażone roladki, polej sosem i ułóż pieczarki, jeżeli jakieś pozostały. Wszystko przykryj serem żółtym i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut
 Jeżeli chcesz zobaczyć jak ja przygotowuję to danie, serdecznie zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i...


S m a c z n e g o:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz