KOTLETY Z KARKÓWKI
Składniki:
- karkówka
- 3 duże ząbki czosnku (ilość wg uznania)
- 100 ml wódki czystej lub żołądkówki ewentualnie gin
- 100 ml sosu sojowego
- 2 duże łyżki przyprawy BAHARAT
P r z y g o t o w a n i e:
- Mięso umyj i osusz.
- Pokrój w poprzek włókien na plastry o długości około 1,5 - 2 cm
- Ostrym nożem natnij delikatnie plastry kotletów w kratkę z obu stron.
- Składniki marynaty dobrze wymieszaj
- Bardzo dokładnie wysmaruj mięso marynatą i ułóż je w naczyniu.
- Przykryj i wstaw do lodówki. Najlepszy efekt smakowy uzyskasz, kiedy mięso będzie się marynowało przez całą noc.
- Tak zamarynowane kotlety smaż na grill'u, w piekarniku lub na patelni.
Jak ja przygotowuję te pyszne kotlety - zapraszam do obejrzenia materiału video.
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz