sobota, 4 stycznia 2014

KLUSKI KŁADZIONE





Kluski kładzione, bardzo szybkie i proste danie. Smakowite same w sobie, smakowite z sosami
i smakowite z różnymi mięsami. Zanim ugotuję się mięso, lub zrobimy sos można w bardzo prosty
i szybki sposób można zastąpić ryż, czy ziemniaki.
Pokażę Ci jak zrobić te pyszne kluski. Zapraszam :)))















 KLUSKI  KŁADZIONE
Składniki:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody
  • mąka pszenna
Jajko bardzo dokładnie wymieszaj z wodą, żeby powstało w cieście dużo pęcherzyków powietrza, dzięki czemu kluski będą bardziej delikatne.
Stopniowo dodawaj mąkę, a mąki dodawaj tyle, żeby ciasto uzyskało konsystencję bardzo gęstej śmietany.
W garnku zagotuj wodę, dodaj sól i małymi kawałkami - łyżką lub nożem, mocząc w gorącej wodzie, żeby ciasto nie przyklejało się i łatwo odchodziło od "narzędzia", nakładaj na wodę ciasto. W jaki sposób ja to robię, zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru :)))
SMACZNEGO !