a jeszcze te zakrapiane kawałkiem czegoś wesołego ? - bajka !
Dzisiaj przychodzę do Ciebie w wyśmienitym tortem.
Tort jest lekki, puszysty, maślisty, wilgotny...po prostu WSPANIAŁY !!!
Oczywiście można również zrobić taki tort w wersji dla dzieci, czyli alkohol zamienić sokiem lub kompotem z wiśni i herbaty.
TORT CZEKOLADOWO - ŚMIETANKOWO - RUMOWY
Składniki:)
- 15 dag mąki tortowej
- 1/2 proszku do pieczenia (4 łyżeczki)
- 2 łyżki kakao
- 1 budyń czekoladowy
- 8 jaj
- 1/2 fiolki aromatu migdałowego - 1 łyżeczka
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 15 dag cukru
- 3 łyżeczki żelatyny
- 125 ml gorącej, nie wrzącej wody
- 1 litr śmietany kremówki 36%
- 1 gorzka czekolada - zetrzeć na tarce do dekoracji
- 1 część mocnej gorzkiej herbaty
- 1 część rumu
Sposób przygotowania tej pychoty znajduje się na pokazie video. Miłgo odbioru i smacznego:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz