Mamy jesień, papryki na rynku wiele i trzeba to pyszne warzywo wykorzystać do cna.
Moja propozycja jest szybka, tania, prosta, zapiekana, barwna, pięknie wyglądająca na talerzu...i cóż więcej trzeba ?
Chęci do ugotowania tego pysznego zapiekanego dania.
Do roboty więc zabierzmy się !!!
PAPRYKA FASZEROWANA
Składniki:
- papryka czerwona 8 sztuk
- 1 kg mięsa mielonego
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki
- 1 łyżeczka czosnku lub świeżego, przepuszczonego przez praskę
- średnia cebula
- do podlania woda lub bulion około pół litra
Na sposób przygotowania serdecznie zapraszam do obejrzenia prezentacji video.
Miłego odbioru i smacznego :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz