środa, 9 października 2013

PAPRYKA FASZEROWANA, Jak zrobić paprykę faszerowaną? | Magdalenkowe Frykasy

Dzisiaj pokażę Ci jak nafaszerować paprykę, żeby była smakowita.
Mamy jesień, papryki na rynku wiele i trzeba to pyszne warzywo wykorzystać do cna.
Moja propozycja jest szybka, tania, prosta, zapiekana, barwna, pięknie wyglądająca na talerzu...i cóż więcej trzeba ? 
Chęci do ugotowania tego pysznego zapiekanego dania.
Do roboty więc zabierzmy się !!!



PAPRYKA FASZEROWANA

Składniki:
  • papryka czerwona 8 sztuk
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki
  • 1 łyżeczka czosnku lub świeżego, przepuszczonego przez praskę
  • średnia cebula
  • do podlania woda lub bulion około pół litra

Na sposób przygotowania serdecznie zapraszam do obejrzenia prezentacji video. 
Miłego odbioru i smacznego :)))