poniedziałek, 21 października 2013

TARTA PAPRYKOWA, Jak zrobić tartę? | Magdalenkowe Frykasy

Wszyscy lubimy tarty, bo jest w nich mało ciasta, a dużo nadzienia. Dzisiaj zajmę się papryką, bo ona teraz króluje na straganach!
Różne kolory tego pysznego warzywa wyglądają bardzo efektownie na talerzu i dlatego dzisiaj zaproponuję danie, które, w swych barwach, nie zawiedzie prawdziwych koneserów pięknych kolorów.
















TARTA PAPRYKOWA

Składniki:
  • 1 strąk czerwonej
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 1 strąk pomarańczowej papryki
  • 1 strąk białej papryki
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 cebule, w tym 1 czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jaja
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji
Ciasto
  • 20 dag mąki
  • 10 dag masła
  • sól  

A w jaki, prosty sposób wykonać tę pychotę zapraszam na poniższy materiał video.
Przyjemnego odbioru i oczywiście smacznego !!!