Różne kolory tego pysznego warzywa wyglądają bardzo efektownie na talerzu i dlatego dzisiaj zaproponuję danie, które, w swych barwach, nie zawiedzie prawdziwych koneserów pięknych kolorów.
TARTA PAPRYKOWA
Składniki:
- 1 strąk czerwonej
- 1 strąk zielonej papryki
- 1 strąk żółtej papryki
- 1 strąk pomarańczowej papryki
- 1 strąk białej papryki
- 25 dag wędzonego boczku
- 15 dag sera żółtego
- 2 cebule, w tym 1 czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 3 jaja
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- sól, pieprz
- kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji
- 20 dag mąki
- 10 dag masła
- sól
A w jaki, prosty sposób wykonać tę pychotę zapraszam na poniższy materiał video.
Przyjemnego odbioru i oczywiście smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz