poniedziałek, 21 października 2013

POMIDORY FASZEROWANE, Jak zrobić pomidory faszerowane? | Magdalenkowe Fr...


 Pomidory faszerowane wyśmienite są na każdą okazję i o każdej porze dnia. Mogą być podawane na przystawkę lub jako danie główne. Mogą być traktowane jako podwieczorek, ale też taka kolacja na ciepło...yhmyyy !
Mam nadzieję, nie rozwodząc się zbytnio nad tym pysznym daniem, że razem ze mną zrobisz te wspaniałe pomidory !!!







POMIDORY FASZEROWANE

Składniki:
  • 8 dojrzałych, twardych pomidorów

Farsz

  • około 40 dag piersi kurzych lub polędwiczek kurzych
  •  około 10 - 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 15 dag sera camember
  • 2 jaja
  • posiekana natka zielonej pietruszki
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz

I tradycyjnie, zapraszam na materiał video, jak przygotować te pyszne pomidorowe pyszności :)

Miłego odbioru :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz