sobota, 6 lipca 2013

Ryba w papilotach z piekarnika i na grillu





Wszyscy lubimy pyszne dania, a nasz organizm lubi zdrowe dania.
Nie zawsze te dwa czynniki idą w parze, ale dzisiejsza ryba, zapewniam, jest i smaczna, i zdrowa. Lato sprzyja biesiadowaniu w ogródkach, plenerach…w ogóle…na świeżym powietrzu. A jak jest biesiadowanie, to jest i picie, a jak jest picie, to musi być i jedzenie. A najlepiej, jak jest ono, to jedzenie, pyszne!

Dzisiaj przychodzę do Ciebie z przepisem na moje pyszne danie z grilla i z piekarnika.
I zapewniam, że w obu przypadkach jest wyśmienicie doskonałe, to danie. A ponieważ nie wszyscy lubią grillować i biesiadować, mój „cukiereczek” rybny można również wsadzić do piekarnika !!!
Mniamiii :)))







RYBA W PAPILOTACH



Składniki:

  • kawałek dowolnej, delikatnej ryby (sola, panga, łosoś, pstrąg….)
  • plasterki masła
  • świeży koperek
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz



Umytą i obraną rybę ułóż na folii aluminiowej. Posól, popieprz i skrop cytryną. Ułóż kilka cienkich plasterków masła i obłóż rybę gałązkami koperku lub posiekanym koperkiem. Zawiń szczelnie. I wsadź do piekarnika podgrzanego do temperatury 200 stopni na około 20 – 30 minut. Również możesz taką rybę upiec na grillu.

Łatwe, zdrowe, tanie, smaczne…jak zrobisz, to, proszę, podziel się ze mną swoimi smakowymi doznaniami.

Smacznego!!!