Wszyscy lubimy pyszne dania, a nasz organizm lubi zdrowe
dania.
Nie zawsze te dwa czynniki idą w parze, ale dzisiejsza ryba, zapewniam,
jest i smaczna, i zdrowa. Lato sprzyja biesiadowaniu w ogródkach, plenerach…w
ogóle…na świeżym powietrzu. A jak jest biesiadowanie, to jest i picie, a jak
jest picie, to musi być i jedzenie. A najlepiej, jak jest ono, to jedzenie,
pyszne!
Dzisiaj przychodzę do Ciebie z przepisem na moje pyszne
danie z grilla i z piekarnika.
I zapewniam, że w obu przypadkach jest
wyśmienicie doskonałe, to danie. A ponieważ nie wszyscy lubią grillować i
biesiadować, mój „cukiereczek” rybny można również wsadzić do piekarnika !!!
Mniamiii :)))
RYBA W PAPILOTACH
Składniki:
- kawałek dowolnej, delikatnej ryby (sola, panga, łosoś, pstrąg….)
- plasterki masła
- świeży koperek
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Umytą i obraną rybę ułóż na folii aluminiowej. Posól,
popieprz i skrop cytryną. Ułóż kilka cienkich plasterków masła i obłóż rybę
gałązkami koperku lub posiekanym koperkiem. Zawiń szczelnie. I wsadź do
piekarnika podgrzanego do temperatury 200 stopni na około 20 – 30 minut.
Również możesz taką rybę upiec na grillu.
Łatwe, zdrowe, tanie, smaczne…jak zrobisz, to, proszę,
podziel się ze mną swoimi smakowymi doznaniami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz