Idąc za ciosem postanowiłam przy okazji Spaghetti a la Magdalenkowe Frykasy wstawić również ten przepis,
z poprzedniego bloga.
A ponieważ nastały upały, wszyscy chętnie będziemy się raczyć „lekkimi daniami
SPAGHETTI AIOLI
Składniki:
- makaron spaghetti
- oliwa z oliwek
- kilka ząbków czosnku
- suszona lub świeża bazylia
- ostra papryczka
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i podsmaż na niej posiekany czosnek.
UWAGA! Czosnek musi być posiekany, bo przepuszczony przez praskę szybko się "spali", a przecież tego nie chcemy:)
Kiedy czosnek lekko się zarumieni, dodaj do niego ugotowany makaron.
Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż razem.
Możesz dodać ostrą papryczkę.
Wyłóż wszystko na talerz udekoruj bazylią i zjedz z wielkim smakiem. Nie ma innej możliwości, bo to jest przepyszne:)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz