środa, 22 maja 2013

SPAGHETTI AIOLI


Idąc za ciosem postanowiłam przy okazji Spaghetti a la Magdalenkowe Frykasy wstawić również ten przepis, 
z poprzedniego bloga. 
A ponieważ nastały upały, wszyscy chętnie będziemy się raczyć „lekkimi daniami




SPAGHETTI AIOLI
Składniki:
  • makaron spaghetti
  • oliwa z oliwek
  • kilka ząbków czosnku
  • suszona lub świeża bazylia 
  • ostra papryczka
Makaron ugotuj al dente.
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i podsmaż na niej posiekany czosnek.
UWAGA! Czosnek musi być posiekany, bo przepuszczony przez praskę szybko się "spali", a przecież tego nie chcemy:)
Kiedy czosnek lekko się zarumieni, dodaj do niego ugotowany makaron. 
Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż razem. 
Możesz dodać ostrą papryczkę.
Wyłóż wszystko na talerz udekoruj bazylią i zjedz z wielkim smakiem. Nie ma innej możliwości, bo to jest przepyszne:)

Smacznego !