Kolejny przepis na pyszne danie, rewelacyjne na majowe upały.
Szybkie, tanie, smakowite..zdrowe, bo szpinakowe, a jak popić czerwonym winem??? Bajka:)
Spaghetti zielone - szpinakowe
Składniki:
- makaron spaghetti
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku liściastego lub rozdrobnionego ewentualnie świeżego
- 100 g sera pleśniowego typu lazur
- czosnek - ilość wg uznania
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- żółty ser, najlepszy parmezan
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i podsmaż na niej posiekany czosnek.
Uwaga! Czosnek posiekany, nie przepuszczony przez praskę, żeby się nie przypalił, czosnek.
Kiedy czosnek lekko się podrumieni, dodaj do niego pokrojony ser pleśniowy
i cały czas mieszając rozpuść go na patelni.
Kiedy uzyskasz jednolitą masę, dodaj odciśnięty z wody szpinak
i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż makaron na talerz, na niego wyłóż słuszną porcję szpinaku, posyp parmezanem i....
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz