PASTA Z JAJKA I MAKRELI WĘDZONEJ
Składniki:
- 3 szt. makreli wędzonej
- 9 jajek ugotowanych na twardo
- 2 małe cebule lub 1 średnia cebula i 1 pęczek drobnego szczypiorku
- sól i pieprz
- Makrelę dokładnie obierz ze skóry i usuń wszystkie ości
- Cebulę obierz i drobno posiekaj, posól i odstaw, niech cebula zmięknie i nabierze delikatniejszego smaku
- Ugotowane na twardo jajka obierz i drobno posiekaj
- Do miski wrzuć makrelę i jaja i robotem dokładnie wymieszaj, ta czynność spowoduje, że masa będzie bardzo puszysta i delikatna i nie trzeba będzie dodawać dodatkowych "mazideł" do jej "zwilgocenia"
- Na końcu dodaj cebulę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz