Dzisiaj przedstawię Ci mój sposób na szpinak, który uwielbiam, cała moja Rodzina uwielbia, dlatego ta wersja szpinaku jest wykorzystywana przeze mnie do faszerowania różnych ciast i mięs. Dwie takie propozycje już przedstawiłam, a jest to "spaghetti zielone" i "koperty kurze faszerowane". Zachęcam Cię bardzo serdecznie do zapoznania się z tym pysznym szpinakiem, ponieważ nie dość, że jest smaczny, to jeszcze niesłychanie zdrowy. I szczerze przyznam się, że nie mam pojęcia dlaczego dzieci tak nie lubią szpinaku. Ale dość już tej paplanino pisaniny, czas zabrać się do zrobienia tej wspaniałej roślinki. Zapraszam!
SZPINAK
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego
- 2 ząbki czosnku
- 100g sera rokpol
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
przygotowanie
1. Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek
2. Wrzuć posiekany czosnek,
pamiętając, że czosnek powinien być posiekany, a nie przepuszczony przez praskę, gdyż przepuszczony
przez praskę szybko może się "spalić" na dobrze rozgrzanym tłuszczu
3. Kiedy czosnek się podrumieni wrzuć ser i mieszając rozpuść go dokładnie
4. Na rozpuszczony ser wrzuć odsączony szpinak, dokładnie wymieszaj
5. Kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, spróbuj i dopraw solą i pieprzem
Tak wygląda gotowy mój szpinak
Jeżeli masz ochotę zobaczyć jak ja przygotowuję szpinak, zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i
S m
a c z n e g o !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz