wtorek, 18 lutego 2014

PALUSZKI KRABOWE W CIEŚCIE PIWNYM, Jak zrobić paluszki krabowe? | Magdal...

 Paluszki krabowe - surimi - budzące dużo kontrowersji - jeść, czy nie jeść ? Zdrowe, czy niezdrowe?
Ale przypominam, że życie jest niezdrowe! I od czasu, do czasu można zgrzeszyć
i zjeść coś niezdrowego. I takim "niezdrowym" czymś (wg niektórych) są właśnie te śmieszne paluszki.
Oprócz tego, że są "niezdrowe", to jeszcze zanurzymy je dzisiaj w cieście piwnym, to dopiero będzie uczta ! Niezdrowe i zakrapiane!!!
To, co dzisiaj Ci zaproponuję, świetnie nadaje się na przyjęcia piwne w gronie przyjaciół, jako danie obiadowe, kolacyjne i jako przekąska w ciągu dnia.
Dlatego zapraszam nie pisawszy już więcej nic:)

PALUSZKI  KRABOWE  W  CIEŚCIE  PIWNYM
 Składniki:
  • 2 opakowania paluszków krabowych
ciasto:
  • ok. 1 szklaki mąki
  • 2 jaja
  • ok. 1 szklanki piwa
  • sól, pieprz 
Jaja i piwo dobrze rozbełtaj w misce - im dłużej będziesz mieszać, tym więcej dostanie się do ciasta pęcherzyków powietrza i będzie on, to ciasto, delikatniejsze.
Dodaj przesianą mąkę sól i pieprz. Ciasto powinno być bardziej gęste od tego naleśnikowego.
Paluszki krabowe obierz z folii i po jednej sztuce zanurzaj w cieście tak, żeby przylgnęło do paluszka. Odstaw na kilkanaście minut, żeby:
  • ciasto odpoczęło
  • paluszki "przytuliły" do siebie mocno ciasto
Na rozgrzaną patelnię wlej olej lub oliwę z oliwek i układaj paluszki zanurzone
w cieście. Smaż z obu stron na jasno złoty kolor.
Podawaj, KONIECZNIE, z piwem, a jak jesteś Niepełnoletnim Człowiekiem, popij dowolnym sokiem lub wodą.
Jak ja przygotowuję te pyszności - zapraszam do obejrzenia materiału video.

S m a c z n e g o !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz