poniedziałek, 2 grudnia 2013

BRUKSELKA ZAPIEKANA





Brukselka jest pyszna zdrowa, zielona, okrągła..., ale niestety niezbyt popularna, ponieważ w trakcie gotowania zapach jej nie bardzo odpowiada większości nam.
Australijczycy powiedzieliby, że brukselka, jak i wszystkie kapusty gotowane, jest a-społeczna ! po spożyciu :(
Mimo to zapraszam Cię do wspólnego przygotowania tej pysznej jarzyny, która to jarzyna może być traktowana jako dodatek do dań mięsnych i rybnych, ale z powodzeniem może być potraktowana, jako danie główne, zapiekane.

BRUKSELKA  ZAPIEKANA
Składniki:
  • około 1 kg brukselki
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka masła
  • łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • żółty starty ser typu ementaler lub "resztkowy"
Jak przygotować to cudeńko i jak uniknąć przykrego zapachu przy gotowaniu - zapraszam serdecznie i jak zwykle do obejrzenia prezentacji video.
Życzę miłego odbioru, no i oczywiście smacznego:)))