piątek, 22 listopada 2013

SURÓWKI Z PORA




Nie wyobrażam sobie obiadu bez jakiejkolwiek surówki lub jarzyny. Babcia i Mama zawsze pilnowały, żeby coś takiego pysznego pojawiało się na stole podczas obiadu i tak weszło mi to w krew, że moim dzieciom też serwuję, zawsze, kawałek czegoś witaminowego. Dzisiaj podzielę się z Tobą jedną taką bombą witaminową, a będzie to por! Wspaniała jarzyna, rewelacyjna jarzyna, gdy podaje się ją na surowo, ale gotowana też jest wyśmienita. Dziś pokażę Ci tę pierwszą wersję, tę surową. Choć, tak do końca, surowy, ten por, nie będzie, bo będzie parzony. Dlaczego parzony? Ano parzony będzie dlatego, że w gorącej wodzie traci on ostry smak i twardą twardość, a robi się delikatny w smaku i miękkości.




POR Z CZERWONĄ PAPRYKĄ
Składniki:
  • por
  • czerwona papryka
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu
  • sól, pieprz i cukier





POR  Z  JABŁKIEM
Składniki:
  • por
  • jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu
  • sól, pieprz i cukier




POR  Z  JABŁKIEM  I CZERWONĄ PAPRYKĄ
Składniki:
  • sałatka z czerwoną papryką
  • sałatka z jabłkiem
ALBO
  • 2 pory
  • czerwona papryka
  • jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu
  • sól, pieprz i cukier

Jak przygotować te wspaniałe wspaniałości? - zapraszam na projekcję materiału video życząc, jak zwykle, miłego odbioru i oczywiście SMACZNEGO :)))