wtorek, 1 października 2013

PIELMIENI, Jak zrobić pielmieni? | Magdalenkowe Frykasy

Dzisiaj serwuję PIELMIENI, pierogi rodem z Ukrainy, PYSZNE !!!
Farsz to jest surowe mięso wieprzowe z dużą ilością czosnku i majeranku, można też dodać tymianek.
Bardzo przypominają kołduny, ale farsz w kołdunach to jest 
1/3 baraniny + 1/3 wołowiny + 1/3 łoju.
Obie wersje pierogów są pyszne, pamiętać jedynie trzeba o tym, że muszą to być pierogi takiej wielkości, żeby na jeden raz można było wsadzić do buzi i delektować sosem, który w trakcie gotowania powstaje,
i który wydobywając się ze środka dostarcza takich wrażeń smakowych, że... Mniaaam:)))




PIELMIENI
Składniki:
  • około 1 kg mięsa wieprzowego mielonego
  • sól, pieprz
  • czosnek - ilość wg uznania
  • majeranek
  • tymianek
  • 1 duża cebula
  • śmietana
Kliknij mnie   CIASTO NA PIEROGI

przygotowanie farszu
  1. Do miski włóż mięso mielone i i cebulę uprzednio obraną i pokrojoną w drobną kostkę. Dokładnie wymieszaj
  2. Dodaj czosnek przepuszczony przez praskę, majeranek / tymianek oraz sól i pieprz. Wszystkie skałdniki bardzo dokładnie wymieszaj
  3. I farsz jest gotowy :)
Pierogi te najlepiej smakują z surówkami z kapusty.
Można je polać skwareczkami lub gęstą śmietaną.
A jak przygotować to pyszne danie, zapraszam na prezentacje video.
Miłego odbioru i...

S m a c z n e g o :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz