Farsz to jest surowe mięso wieprzowe z dużą ilością czosnku i majeranku, można też dodać tymianek.
Bardzo przypominają kołduny, ale farsz w kołdunach to jest
1/3 baraniny + 1/3 wołowiny + 1/3 łoju.
Obie wersje pierogów są pyszne, pamiętać jedynie trzeba o tym, że muszą to być pierogi takiej wielkości, żeby na jeden raz można było wsadzić do buzi i delektować sosem, który w trakcie gotowania powstaje,
i który wydobywając się ze środka dostarcza takich wrażeń smakowych, że... Mniaaam:)))
PIELMIENI
Składniki:
- około 1 kg mięsa wieprzowego mielonego
- sól, pieprz
- czosnek - ilość wg uznania
- majeranek
- tymianek
- 1 duża cebula
- śmietana
przygotowanie farszu
- Do miski włóż mięso mielone i i cebulę uprzednio obraną i pokrojoną w drobną kostkę. Dokładnie wymieszaj
- Dodaj czosnek przepuszczony przez praskę, majeranek / tymianek oraz sól i pieprz. Wszystkie skałdniki bardzo dokładnie wymieszaj
- I farsz jest gotowy :)
Można je polać skwareczkami lub gęstą śmietaną.
A jak przygotować to pyszne danie, zapraszam na prezentacje video.
Miłego odbioru i...
S m a c z n e g o :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz