piątek, 20 września 2013

ŚLEDZIE MARYNOWANE, Jak zrobić śledzie? | MagdalenkoweFrykasy

Śledzie, to pyszne, nasze narodowe rybki. Ja, która wychowałam się 800 m od morza uwielbiam wszelkiego rodzaju ryby i malutkie, i te średnie, i te duże, i te słono- i te słodkowodne, podawane na wszelkie sposoby, o każdej porze dnia i nocy, o każdej porze roku.
Dzisiaj zaproponuję Ci śledzie "zmarnowane" w zalewie octowej.
Pyszne nadające się jako przystawka, i jako coś, czym można podjąć gości.


ŚLEDZIE  MARYNOWANE:

Składniki:
  • świeże, wypatroszone śledzie
  • mąka do obtoczenia ryb
  • cebula pokrojona w cienkie wiórki
Marynata:
  • 1 część octu 10%
  • 2 części wody
  • kilka listków bobkowych
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • cukier
Sposób przygotowania -

a jak przygotować te pyszne śledzie, zapraszam do obejrzenia pokazu video :)))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz