Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
poniedziałek, 21 października 2013
TARTA PAPRYKOWA, Jak zrobić tartę? | Magdalenkowe Frykasy
Wszyscy lubimy tarty, bo jest w nich mało ciasta, a dużo nadzienia. Dzisiaj zajmę się papryką, bo ona teraz króluje na straganach! Różne kolory tego pysznego warzywa wyglądają bardzo efektownie na talerzu i dlatego dzisiaj zaproponuję danie, które, w swych barwach, nie zawiedzie prawdziwych koneserów pięknych kolorów.
TARTA PAPRYKOWA
Składniki:
1 strąk czerwonej
1 strąk zielonej papryki
1 strąk żółtej papryki
1 strąk pomarańczowej papryki
1 strąk białej papryki
25 dag wędzonego boczku
15 dag sera żółtego
2 cebule, w tym 1 czerwona
2 ząbki czosnku
3 jaja
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
sól, pieprz
kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji
Ciasto
20 dag mąki
10 dag masła
sól
A w jaki, prosty sposób wykonać tę pychotę zapraszam na poniższy materiał video. Przyjemnego odbioru i oczywiście smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz