Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
środa, 9 października 2013
PAPRYKA FASZEROWANA, Jak zrobić paprykę faszerowaną? | Magdalenkowe Frykasy
Dzisiaj pokażę Ci jak nafaszerować paprykę, żeby była smakowita. Mamy jesień, papryki na rynku wiele i trzeba to pyszne warzywo wykorzystać do cna. Moja propozycja jest szybka, tania, prosta, zapiekana, barwna, pięknie wyglądająca na talerzu...i cóż więcej trzeba ? Chęci do ugotowania tego pysznego zapiekanego dania. Do roboty więc zabierzmy się !!!
PAPRYKA FASZEROWANA Składniki:
papryka czerwona 8 sztuk
1 kg mięsa mielonego
1 szklanka ugotowanego ryżu
1 pęczek natki pietruszki
1 jajko
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki
1 łyżeczka czosnku lub świeżego, przepuszczonego przez praskę
średnia cebula
do podlania woda lub bulion około pół litra
Na sposób przygotowania serdecznie zapraszam do obejrzenia prezentacji video. Miłego odbioru i smacznego :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz