Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
poniedziałek, 22 lutego 2016
CZERWONA KAPUSTA NA CIEPŁO vel MODRO KAPUSTA
MODRO KAPUSTA
Składniki:
1 mała główka kapusty czerwonej 1 duża cebula ok. 10 dag masła sól, pieprz sok z 1/2 cytryny 1 łyżka kminku (dla zdrowotności)
przygotowanie
1. Wierzchni liści, te uszkodzone i mało atrakcyjne usuń, a kapustę poszatkuj. Włóż do garnka, zalej niewielką ilością gorącej wody i na niewielkim ogniu, pod przykryciem duś do miękkości. 2. Na patelni rozpuść masło i "podszklij" drobniutko pokrojoną cebulę, a kiedy kapusta będzie już miękka, dodaj. Przypraw solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny o kminek. Pamiętaj, że taka kapusta najlepsza jest na następny dzień, tak jak bigos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz