KATEGORIE

sobota, 11 kwietnia 2015

SZPINAK


Dzisiaj przedstawię Ci mój sposób na szpinak, który uwielbiam, cała moja Rodzina uwielbia, dlatego ta wersja szpinaku jest wykorzystywana przeze mnie do faszerowania różnych ciast i mięs. Dwie takie propozycje już przedstawiłam, a jest to "spaghetti zielone" i "koperty kurze faszerowane". Zachęcam Cię bardzo serdecznie do zapoznania się z tym pysznym szpinakiem, ponieważ nie dość, że jest smaczny, to jeszcze niesłychanie zdrowy. I szczerze przyznam się, że nie mam pojęcia dlaczego dzieci tak nie lubią szpinaku. Ale dość już tej paplanino pisaniny, czas zabrać się do zrobienia tej wspaniałej roślinki. Zapraszam!



SZPINAK
Składniki:
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g sera rokpol
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz





przygotowanie

1. Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek
2. Wrzuć posiekany czosnek,
    pamiętając, że czosnek powinien być posiekany, a nie przepuszczony przez praskę, gdyż przepuszczony
    przez praskę szybko może się "spalić" na dobrze rozgrzanym tłuszczu

3. Kiedy czosnek się podrumieni wrzuć ser i mieszając rozpuść go dokładnie
4. Na rozpuszczony ser wrzuć odsączony szpinak, dokładnie wymieszaj
5. Kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, spróbuj i dopraw solą i pieprzem







Tak wygląda gotowy mój szpinak





Jeżeli masz ochotę zobaczyć jak ja przygotowuję szpinak, zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru i 


S m a c z n e g o !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz