Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
sobota, 4 stycznia 2014
KLUSKI KŁADZIONE
Kluski kładzione, bardzo szybkie i proste danie. Smakowite same w sobie, smakowite z sosami i smakowite z różnymi mięsami. Zanim ugotuję się mięso, lub zrobimy sos można w bardzo prosty i szybki sposób można zastąpić ryż, czy ziemniaki. Pokażę Ci jak zrobić te pyszne kluski. Zapraszam :)))
KLUSKI KŁADZIONE Składniki:
1 jajko
1 szklanka wody
mąka pszenna
Jajko bardzo dokładnie wymieszaj z wodą, żeby powstało w cieście dużo pęcherzyków powietrza, dzięki czemu kluski będą bardziej delikatne. Stopniowo dodawaj mąkę, a mąki dodawaj tyle, żeby ciasto uzyskało konsystencję bardzo gęstej śmietany. W garnku zagotuj wodę, dodaj sól i małymi kawałkami - łyżką lub nożem, mocząc w gorącej wodzie, żeby ciasto nie przyklejało się i łatwo odchodziło od "narzędzia", nakładaj na wodę ciasto. W jaki sposób ja to robię, zapraszam do obejrzenia materiału video życząc miłego odbioru :))) SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz