Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
poniedziałek, 2 grudnia 2013
BRUKSELKA ZAPIEKANA
Brukselka
jest pyszna zdrowa, zielona, okrągła..., ale niestety niezbyt
popularna, ponieważ w trakcie gotowania zapach jej nie bardzo odpowiada
większości nam. Australijczycy powiedzieliby, że brukselka, jak i wszystkie kapusty gotowane, jest a-społeczna ! po spożyciu :( Mimo
to zapraszam Cię do wspólnego przygotowania tej pysznej jarzyny, która
to jarzyna może być traktowana jako dodatek do dań mięsnych i rybnych,
ale z powodzeniem może być potraktowana, jako danie główne, zapiekane.
BRUKSELKA ZAPIEKANA Składniki:
około 1 kg brukselki
łyżeczka cukru
łyżeczka masła
łyżka masła
oliwa z oliwek
żółty starty ser typu ementaler lub "resztkowy"
Jak przygotować to cudeńko i jak uniknąć przykrego zapachu przy gotowaniu - zapraszam serdecznie i jak zwykle do obejrzenia prezentacji video. Życzę miłego odbioru, no i oczywiście smacznego:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz