Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
piątek, 22 listopada 2013
SURÓWKI Z PORA
Nie
wyobrażam sobie obiadu bez jakiejkolwiek surówki lub jarzyny. Babcia i
Mama zawsze pilnowały, żeby coś takiego pysznego pojawiało się na stole
podczas obiadu i tak weszło mi to w krew, że moim dzieciom też serwuję,
zawsze, kawałek czegoś witaminowego. Dzisiaj podzielę się z Tobą jedną
taką bombą witaminową, a będzie to por! Wspaniała jarzyna, rewelacyjna
jarzyna, gdy podaje się ją na surowo, ale gotowana też jest wyśmienita.
Dziś pokażę Ci tę pierwszą wersję, tę surową. Choć, tak do końca,
surowy, ten por, nie będzie, bo będzie parzony. Dlaczego parzony? Ano
parzony będzie dlatego, że w gorącej wodzie traci on ostry smak i twardą
twardość, a robi się delikatny w smaku i miękkości.
POR Z CZERWONĄ PAPRYKĄ Składniki:
por
czerwona papryka
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany lub jogurtu
sól, pieprz i cukier
POR Z JABŁKIEM Składniki:
por
jabłko
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany lub jogurtu
sól, pieprz i cukier
POR Z JABŁKIEM I CZERWONĄ PAPRYKĄ Składniki:
sałatka z czerwoną papryką
sałatka z jabłkiem
ALBO
2 pory
czerwona papryka
jabłko
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany lub jogurtu
sól, pieprz i cukier
Jak
przygotować te wspaniałe wspaniałości? - zapraszam na projekcję
materiału video życząc, jak zwykle, miłego odbioru i oczywiście
SMACZNEGO :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz