Jestem wielbicielką tradycyjnej kuchni polskiej, ale chętnie sięgam po przepisy innych narodów.
Mam nadzieję, że moim gotowaniem będę "zarażać", i że wspólnie będziemy świetnie się bawić:)
DO ROBOTYYY !!! :)
KATEGORIE
▼
czwartek, 7 listopada 2013
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Nieuchronnie przyszłą jesień, a jesienią musimy dostarczać witam z tego, co nam zostało. I choć ilość świeżych warzyw jest ograniczona, to zawsze można coś wyczarować, coś, co będzie smaczne, zdrowe, a przy okazji i tanie. I dlatego dzisiaj zapraszam Cię do wspólnego przygotowania surówki z czerwonej kapusty - odsłon dwie :)))
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY - odsłona 1 Składniki :
czerwona kapusta cienko poszatkowana
sok z cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz, cukier
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY - odsłona 2 Składniki:
czerwona kapusta cienko poszatkowana
drobno posiekana cebula
oliwa z oliwek
cukier, pieprz, sól
jabłko
kwaskowaty dżem z moreli, wiśni, czarnej porzeczki...
ocet winny
A jak przygotowuję te dwie pyszności - zapraszam na obejrzenie materiału video i, jak zwykle, życzę miłego odbioru i smacznego:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz